Geinbeat buitenfestival

Kaart onbeschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 07/07/2018
1:00 pm - 11:00 pm

Categorieën Geen Categorieën


(Bron: www.ad.nl) Nieuwegeins popfestival Geinbeat krijgt weer gras onder de voeten  Het jaarlijkse popfestival Geinbeat in Nieuwegein vindt dit jaar weer op het gras plaats. De organisatoren willen weer een echt festivalgevoel creëren, nadat Geinbeat jaren achter elkaar op de grijze stenen van winkelcentrum Cityplaza werd gehouden. Er is een nieuwe plek, mét gras, gevonden aan de Galecopperzoom 7 in Nieuwegein-Noord.

Park Oudegein was bijna twintig jaar het domein van Geinbeat. Toen het festival verhuisde naar winkelcentrum Cityplaza, bleef het publiek echter massaal weg en werd er flink geklaagd door de vaste bezoekers. De festivalsfeer van weleer was weg. Maar vanaf deze zomer heeft Geinbeat een plek gevonden op het terrein van de Middengaarde in Nieuwegein-Noord, waar het weer gras onder de voeten heeft.

Ook is er een samenwerking met de organisatoren van het maandelijkse AkoestiCafé. Zij verzorgen een deel van de programmering, waarmee Geinbeat een breder profiel krijgt. Vorig jaar deed de organisatie van Geinbeat een noodoproep. Het had geen geld meer en de kosten rezen de pan uit. Met een benefietconcert en andere acties werd het voortbestaan van Geinbeat weer gegarandeerd en het financiële gat gedicht.

We gaan dit jaar terug naar de basis, waardoor er veel nieuwe kansen ontstaan’’, zegt Riny Kooijman van de Geinbeat-organisatie. Binnenkort wordt de programmering bekendgemaakt.

Meer informatie over de line-up? www.geinbeat.nl Of bezoek de meer dan uitgebreide facebookpagina https://www.facebook.com/Geinbeat/

Toegang gratis! Wij zien u graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *